Hvad sker der ved akupunktur

Ifølge TCM (traditionel kinesisk medicin) er der over hele kroppen meridianbaner. På disse meridianbaner (også tænkt som energibaner) ligger mange akupunkturpunkter. Under behandlingen føres der tynde sterile engangsnåle (oftest af stål) ind i nøje udvalgte Akupunkturpunkter. Ved denne påvirkning af nogle af de 350 klassiske Akupunkturpunkter stimuleres meridianer og organer.

Kroppen vil derefter reagere med at starte genopretningen og derved undgå sygdom og fremme helingsprocessen. Denne genopretning er afhængig af den skadelige påvirkning/ubalancens art. Hvor lang tid genopretningen tager for at skabe balance er derfor ganske individuel. Akupunktur helbreder ikke sygdomme, men sætter kroppen i stand til at helbrede sig selv.

I min klinik bruger jeg "Ikke-hypodermiske" sterile engangsnåle."Ikke-hypodermisk" betyder,at en akupunktur nål ikke har hul i centrum og derved er mindre smertefuld. Akupunktur nåle er også fleksible og bøjelige, hvilket betyder, at de ikke splintrer, revner eller knækker ved normal brug. Selve nålen er mellem 0,18 mm og 0,40 mm bred og fra 3 cm til 15 cm lang. Valget af nål er bestemt af hvilket sted akupunkturpunktet befinder sig. På steder med meget væv bruges længere nål, f.eks i ballen, hvorimod man ved ansigts akupunkturpunkter benytter mindre nåle.

Da nålene er meget tynde kan man som regel kun svagt mærke selve indstikket. Derefter vil jeg arbejde med nålen i forhold til den pågældende ubalance. Ofte vil man mærke en summen, stikken, prikken, kulde, varme fornemmelse omkring nålen eller i området omkring, f.eks langs hele meridianen. Denne fornemmelse kaldes for De-Qi og føles forskellig fra menneske til menneske, punkt til punkt og fra behandling til behandling.