Øreakupunktur / Auriculomedicin

Øreakupunktur eller Auriculomedicin er baseret på nerveforbindelser imellem krop og øre. Øret er - lige som fødderne - et microsystem med et komplet billede af kroppen. Ved sygdom og ubalancer i kroppen er de tilsvarende ørepunkter målbare ved punktsøgning, da de er enten har en anden elektrisk spænding eller er ømme.

I øret anvendes enten meget små engangsnåle som fjernes efter ca. ½ time eller meget små permanåle i rustfrit stål som sidder i øret i mellem 2 dage og 3 uger. Der sættes et lille plaster over nålen så den er næsten ikke kan ses og man kan dyrke sport, bade m.m. som vanligt. Permanålene falder som regel ud af sig selv, når de er færdige med at virke og har den store fordel at de påvirker punktet og ubalancen i hele den periode de er sat i.

I Danmark kender vi Øreakupunktur/Auriculomedicin i forbindelse med f.eks rygeafvænning, men der er mange ubalancer og smerteproblematikker som man kan afhjælpe med Øreakupunktur/Auricolomedicin. Oftest vil en kombination af Kropsakupunktur og Øreakupunktur/Auriculomedicin være fordelagtigt.