Rygestop

I fællesskab udarbejder vi en rygestopplan som er tilrettelagt den enkelte. Som udgangspunkt vil det være akupunkturen og samtale som er den primære behandling, men min erfaring som sygeplejerske gør mig også i stand til at rådgive om andre måder at skære ned på nikotinen. Som oftest vil der være behov for 1-2 behandlinger om ugen i de første uger og derefter trappes ned eller helt stoppes med akupunktur alt afhængig af den enkeltes behov.

Akupunktur kan hjælpe med både de fysiske abstinenser såvel som de psykiske abstinenser. Undervejs snakker vi derudover også om vaneændringer, spisevaner, motion osv. således at du får bedst mulige betingelser for at fastholde rygestoppet. 

Gode råd før rygestop:

- Vær afklaret omkring hvorfor du ønsker rygestop. Det er vigtigt at det er en beslutning du selv tager. Rygestop er svært hvis det  er andre der ønsker du stopper.

- Det er en god idé at sætte en dato for rygestoppet og delagtiggør gerne venner og familie for moralsk opbakning og støtte i perioden. 

Gode råd under rygestop:

- Sæt dig mål for selvforkælelse. Fx."Når jeg har været røgfri i x-antal dage skal jeg i biografen, købe nye sko, tage ud og rejse etc"

- Når trangen bliver for stor så tæl til 50. Den værste trang varer som regel ikke mere end 2-3 min.

- Arbejd kraftigt med vaneændring. Hvis dette lykkes er det meget større chancer for at dit rygestop holder. Selve den fysiske afhængighed forsvinder ret hurtigt, men vanerne hænger fast hvis de ikke brydes.

- Drik godt med vand, spis varieret og få din søvn. Det er vigtigt at din krop har noget godt brændstof at give af - så er det også nemmere at komme igennem rygestopsudfordringerne.