Allergi - høfeber

Allergi er en reaktion i immunsystemet mod noget, som ikke direkte er farligt for kroppen. Man kan være allergisk overfor f.eks. støvmider i husstøv, svampesporer, pollen fra f.eks. græs, birk, el og bynke (høfeber), materialer vi møder i vores hverdag såsom nikkel, latex, makeup, parfume, latex (kontaktallergi) og nogle stoffer i visse fødevarer og medicin, f.eks. penicillin. 
 
Symptomer på allergi kan spænde meget vidt fra løbende næse, nysen, irriterede øjne, kløe i svælg og hals, mavegener, irritabilitet, nældefeber og udslæt, hovedpine, træthed, appetitforstyrrelser mm.  

pollen

 
Akupunktur kan afhjælpe allergisymptomerne og nedsætte medicinforbruget kraftigt. Der findes mange forskellige former for allergi og høfeber, men fælles for dem alle er generne i hverdagen. De forskellige allergiske sygdomme bliver desværre mere almindelige. Antallet af mennesker med allergi er faktisk steget til det dobbelte siden 1966 og udgør nu op mod 25 % procent af befolkningen. 
 
Akupunktur er effektiv behandling både i forhold til årstidsbestemt allergi såsom pollen allergi såvel som helårsallergi såsom husdyrallergi.
Allergien kan forværres ved f.eks stress, for lidt søvn, kostvaner og manglende motion. Det er derfor rigtig vigtigt at inddrage disse faktorer i behandlingen. Akupunktur kan hjælpe til at kroppen og immunforsvaret styrkes således at den onde cirkel brydes – søvnen bedres, overskuddet til gode madvaner øges, stressen nedsættes og energien til motion kommer tilbage. 
 
Det er en god idé at starte behandling op inden høfeber sæsonen starter, men der er også god effekt ved opstart når allergien er i udbrud. Allergi behandling skal gerne foretages i forløb for at opnå størst effekt. Det er individuelt fra person til person hvor mange behandlinger der er nødvendige, men som hovedregel er 3-5 behandlinger et godt udgangspunkt.